Vereniging voor Epidermolysis Bullosa Patiënten

BOR AWARD 2018

Persbericht Bor Award
04 november 2018

Juni 2018, Utrecht
EBor Foundation organiseert tweede editie Bor Awards in november
Stichting Ebor Foundation heeft bekend gemaakt dat er ook in 2018 een editie van de Bor Awards gaat plaats vinden, op 4 november. Deze Award, vernoemd naar Bor Verkroost, is in het leven geroepen om inspirerende en creatieve personen met de aandoening Epidermolysis Bullosa in de schijnwerpers te zetten.

Aanmeldformulier!


In 2017 vond de eerste editie van de Bor Awards plaats. Het was de grote wens van Bor Verkroost om deze award uit te reiken aan iemand die net als hem lijdt aan de huidaandoening Epidermolysis Bullosa, maar ondanks deze situatie toch alles uit het leven probeert te halen. EB is een ziekte waarbij bij de kleinste aanraking blaren op de huid ontstaan. Bor Verkroost is in 2016 overleden aan deze ziekte. De EBor Foundation, de stichting die werd opgericht om kwaliteit van leven te bewaken en te verbeteren, zag het als een missie om Bor’s droom voort te zetten.
Na de eerste succesvolle editie, waarbij twee awards werden uitgereikt aan twee zeer inspirerende en ondernemende winnaars, is een nieuwe editie nu aangekondigd. Deze gaat plaats vinden op 4 november in de Utrechtse evenementenlocatie Winkel van Sinkel. En daar hoort ook een thema: “Fuck First Impressions”. Het thema kan uiteraard op vele manieren worden opgevat; maar in het geval van EB patiënten zal het zeker een herkenbaar onderwerp zijn waar velen dagelijks mee worstelen of het motto juist dagelijks uitdragen.
Datzelfde weekend organiseert Games4Diversity, waarmee EBor Foundation dit jaar intensief samenwerkt, een 24-uurs game jam op de Neude in Utrecht. Tijdens deze game jam worden er nieuwe games ontwikkeld binnen een etmaal, waar het thema ‘Fuck First Impressions’ leidend is. De ontwikkelaars mogen het thema op hun eigen manier interpreteren; een game die stereotypering tegen gaat is welkom, maar denk ook eens aan uiterlijk van slechteriken en helden in de games, en hoe bijvoorbeeld personen met een fysieke beperking in een game kunnen terugkomen. Beiden initiatieven komen samen in de Winkel van Sinkel, waar voorafgaand aan de uitreiking, ook de resultaten van de game jam worden uitgelicht. Dit alles in het kader van Culturele Zondagen, het terugkerende culturele festival van Utrecht waarbij op 4 november het thema ‘Utrecht Digitaal’ omvat.
De aanmeldingen voor de Bor Awards zijn geopend; je kan je op geven of iemand nomineren via dit formulier.
Wil je de Bor Awards bijwonen, of meedoen aan de game jam, stuur ons dan een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de game jam en Culturele Zondag volgt. Houd de website www.eborfoundation.com in de gaten.

--------

Over EBor Foundation

De EBor Foundation is een stichting die ambities en dromen van patiënten met de zeldzame ziekte Epidermolysis Bullosa, centraal stelt. Oorspronkelijk was de doelstelling van de stichting het verwezenlijken van Bor’s laatste wensen. Na zijn overleden op 25 juni 2016 hebben wij besloten de stichting door te zetten en ons in te zetten voor alle EB-patiënten en lotgenoten.
Ondanks de tegenslagen die Bor in zijn leven ervoer, was hij iemand die altijd overliep van ambitie en nog van alles wilde bereiken met zijn zieke lichaam. Zijn boodschap aan de wereld was dat je met EB toch een leuk leven kunt leiden en dat het belangrijk is dat zo veel mogelijk mensen over de ziekte EB horen!
www.eborfoundation.com

Over Games[4Diversity]

Games [4Diversity] draagt bij aan de vertegenwoordiging van socio-culturele minderheden in de populaire cultuur door het organiseren van zogenaamde ‘game jams’. Een game jam is een activiteit waarbij in een kort tijdsbestek een game wordt ontwikkeld rondom een thema. De game jams van Games[4Diversity] zijn altijd met een maatschappelijk thema. Denk aan LHTBQ, vluchtelingen, religie en meer.
www.gamesjam.nl

Over Culturele Zondag

Culturele Zondagen is een eendaags (soms tweedaags) cultureel evenement in de stad Utrecht dat zes keer per jaar plaatsvindt rond een specifiek thema. Allereerst in samenwerking met de Utrechtse culturele instellingen, maar vaak wordt daarnaast samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties binnen en buiten Utrecht, het onderwijs, winkeliers en horeca, al gelang het thema.
www.culturelezondagen.nl

 

ANBI

Debra heeft een ANBI-verklaring (algemeen nut beogende instelling).
Meer informatie over ANBI via de website van de belastingdienst:
wat is een ANBI
?

Contact Debra NL

  • 030 6569635  - Algemeen telefoonnummer

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Debra Nederland)

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (website)

NIEUW! schoolfolder

schoolfolder EB

Debra Nederland 2018